NederlandsDeutsch  
Nederland

Nieuwsbrief

Dankzij uw bijdrage kunnen wij mensen blijven helpen en ze weer nieuwe hoop geven. Om u te laten weten hoe en waaraan wij uw bijdrage besteden, staat hieronder een overzichtje van onze lopende activiteiten. Voor 2012 zijn we al kinderhulp programma's aan het plannen in Nederland, daarover hoort u later meer in onze komende nieuwsbrieven.

Rusland – Hoopvolle Kinderclub

Als je de situatie van de zwerfkinderen in St. Petersburg ziet, is het moeilijk voor te stellen dat er succesvolle projecten zijn. Een van die uitzonderingen is de “K9C Kinderclub, in de Sovietskaja 9 straat” die we dankzij uw hulp kunnen steunen. De kinderen kunnen aan een theatergroep mee doen, bij de circusstudio gaan en in het atelier onder begeleiding speelgoed maken. Door dit project krijgen de kinderen een gevoel van zekerheid en weten ze dat er iemand om ze geeft. Veel belangrijker nog is dat de kinderen ontdekken wat hun vaardigheden zijn, dit kan ze in de toekomst misschien zelfs aan een baan helpen. In 2006 hebben we dankzij uw bijdrage 3 nieuwe cursussen voor knutselen en theater op kunnen starten.

Rusland – Kankerpatiëntjes in St. Petersburg

Kankerpatiëntjes in St. Petersburg sterven, niet alleen omdat ze ziek zijn, maar ook omdat het hen ontbreekt aan de noodzakelijke middelen zoals medicijnen. Toen de vierjarige Gosha in 2005 bij de leukemieafdeling gebracht werd, gaf niemand meer iets om zijn leven. Zijn longfuncties waren al aangetast door de kanker. Als door een wonder overleefde Gosha de eerste chemotherapie. Daarna kreeg hij echter een levensgevaarlijke longontsteking. Omdat de bijwerkingen van het normale medicijn Gosha het leven konden kosten, had hij dringend speciale medicijnen nodig.

Dankzij uw bijdrage konden we de medicijnen financieren. Gosha’s ouders waren dolgelukkig, Gosha zou het overleven. Levensbrug Internationaal fi nanciert regelmatig medicijnen voor het kinderleukemie centrum in St. Petersburg. Ook fi nancieren we regelmatig behandelingen van individuele patiëntjes.

Holland SOVA – Vakantie voor Autisten

SOVA ( Stichting Opvang & Vakantie Autisten ) organiseert en begeleidt vakanties voor families met kinderen, die aan Autisme of ADHD lijden. De begeleiding tijdens deze vakanties, die in verschillende delen van Nederland plaats vinden, wordt door veel vrijwilligers op zich genomen. Op deze vakanties kunnen ouders van Autisten en ADHD kinderen ontspannen en onder goede begeleiding van een leuk en mooi weekend genieten.

Internationale Levensbrug steunt SOVA sinds 2005, zodat meer families van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken. Wij helpen ook families die zich zo’n weekend niet kunnen veroorloven.

Polen – Hulp voor een dapper meisje

Op het eerste gezicht is Julia een kind zoals ieder ander. Je zou het niet zeggen maar het Poolse meisje is een Siamees tweeling kindje. Bij de scheiding, toen ze 1 jaar oud was, verloor ze haar zusje. Julia overleefde de operatie, helaas maar met een been, zonder eigen darmen en zonder eigen blaas. In Polen kon niemand haar meer helpen.

Al sinds een paar jaar zorgt Internationale Levensbrug voor het inmiddels 6 jarige meisje. Dankzij uw bijdrage kon ze een prothese aangemeten krijgen en kan ze nu naar school. Dit dappere meisje kan uw hulp nog verder gebruiken, in de zomer van 2007 wordt ze geopereerd aan haar wervelkolom. Dit is pas de eerste van de vele operaties die haar meer mobiliteit moeten geven.

Duitsland – Kinderkamp 2006

In de zomer van 2006 hebben we voor de 2e keer voor kankerpatiëntjes en hun ouders een weekend vol avontuur verzorgd, in Oostenrijk en Beieren. Dankzij uw bijdrage hebben we deze keer twee keer zoveel families uitgenodigd dan in 2005. Oostenrijk – CliniClowns
Met uw bijdrage kunnen wij in heel Oostenrijk het werk van CliniClowns ondersteunen. Het werk wat ze doen is erg belangrijk en het helpt veel kleine patiëntjes. Kinderen die een zware en vaak pijnlijke tijd in het ziekenhuis doorbrengen. Door de humor van de Clowns worden de kinderen afgeleid en kunnen ze ook hun angsten met de Clowns delen.