NederlandsDeutsch  
Liberia

Liberia

Liberia is een zeer arm land in West-Afrika, dat 20 jaar lang heeft geleden onder een burgeroorlog. Gedurende deze 20 jaar waren de medische infrastructuur en verzorging ver onder de maat en is er altijd een groot tekort geweest aan medische uitrusting en medicijnen. Vooral aan artsen en medisch personeel was er een groot tekort.

Sinds Liberie een stabiele regering heeft onder leiding van president Ellen Johnson Sirlean, gaat het langzaam beter.

Toch hebben de lange jaren van burgeroorlog haar sporen achtergelaten, en de opbouw van het land gaat veel tijd en geld kosten.

Liberia heeft een extreem hoog zuigelingensterftecijfer, HIV infecties zijn aan de orde van de dag net als  het gebrek aan zorg voor kinderen en jeugdigen.

Zelfs nu zijn er in het hele land maar 50 opgeleide artsen werkzaam!

De president van Lebensbrucke international, Dr. Reinhard Mayer, zet zich sinds enkele jaren in voor de Medische situatie en welvaart van Liberia. Hij is ook diplomatisch attache voor Liberia  voor de UNO in Wenen en Geneve. Hij probeert deze functie te gebruiken om Liberia op alle mogelijke manieren te helpen.

Door zijn inzet zijn  er in de voorgaande al verschillende donaties geweest aan Liberia in de vorm van medicijnen en medische instrumenten.


Nu is er de organisatie met Opens internal link in current windowHeartt ( Health Education and Relief Through Teaching), een non-profit organisatie in zowel de USA als Zwitserland, die zich bezig houd met het opleiden van artsen en verpleegpersoneel.

Lebensbrucke International staat achter de doelen van deze organisatie en werkt samen met Heartt om deze doelen te bereiken.

Opens external link in new windowDe pers