NederlandsDeutsch  
Nepal Shechen Clinic

Shechen Clinic -
een boeddhistische kliniek in Nepal voor de armsten der armen

In Nepal woedt al vele jaren een burgeroorlog. De medische verzorging is in het land extreem slecht. De regering is corrupt en bekommert zich niet eens om de belangrijkste problemen, zoals de gezondheidszorg en overbevolking in het alsmaar armer wordende land.

De Shechen Clinic ligt in de buurt van Kathmandu en behoort tot een boeddhistisch klooster, dat ook scholen en andere sociale instellingen runt.
In de kliniek, die zowel klinisch als ambulant behandelt, kunnen mensen zonder geld terecht voor gratis medische verzorging. Er worden ook daklozen en verlaten of doodzieke mensen opgenomen, die anders op een mensonwaardige manier zouden sterven.

Op het ogenblik wordt aan een aanbouw voor vier nieuwe ziekenzalen met elk 7 bedden gewerkt. Maar het ontbreekt nog aan voldoende middelen om de werkzaamheden te voltooien.
De monniken hopen dat ze er binnenkort meer patiënten kunnen opnemen. Daarbij wordt 60% van de patiënten gratis behandeld, 25% tegen een minimale prijs, en de rest betaalt normaal.

Er zijn altijd dringend giften nodig, want het aantal patiënten stijgt drastisch. De Shechen Clinic is het enige ziekenhuis dat arme, vervolgde en zieke mensen hulp aanbiedt.

Help a.u.b. met een gift levens te redden. Hartelijk dank!

Shechen Clinic, een kleine binnenplaats
Patiënten wachten op hun behandeling
Hier werken tandartsen
Dit is de apotheek van de kliniek